קמח אורז לבן ללא גלוטן של שי מן הטבע הנו קמח אורז המיוצר מאורז מלא טחון דק והוא תחליף מצוין לקמח חיטה כיוון שהם דומים מאוד במרקם שלהם, ולכן הוא יכול לשמש כמרכיב באפיית לחמים. במטבח היפני הוא משמש להכנת איטריות ומאפים מסורתיים. קמח אורז משמש גם לעיבוי רטבים, ולאפיית מאפים
שימוש בקמח דוחן נפוץ מאוד באפייה ללא גלוטן ותורם מאוד למרקם של מאפים ללא גלוטן. מתאימה במיוחד ל: אפיית לחמים ולאפייה במתכונים רבים אחרים במקום הקמח המלא. מעולה גם להוספה לקציצות ולפשטידות. נטחן באבן ריחיים נועד לשמור על 95% מהערכים התזונתיים של דגן הדוחן.
קמח החומוס הינו מרכיב מרכזי במטבח ההודי והפקיסטני.
ניתן להשתמש בקמח חומוס מעורבב עם כמות שווה של מים כתחליף לביצים במתכונים טבעוניים.
מסייע בתחושת סובע לאורך זמן ומניעת רצון לנשנושים.
טף הוא דגן עתיק שמקורו באתיופיה לפני כ-3000 שנים.
במשפחת הטף מספר זנים, כולם עשירים בסידן וברזל הנספגים בקלות.
קמח הטף הבהיר מתאים במיוחד למתכונים מעודנים כמו עוגיות. ניתן להשתמש בקמח טף בהיר כתחליף לקמח חיטה מלא ברוב המתכונים.
טף הוא דגן עתיק שמקורו באתיופיה לפני כ-3000 שנים.
עשיר בסידן, ומכיל כמות גבוהה של ברזל הנספג בקלות בגוף. הסיבים בתזונתיים בטף עוזרים לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.
טף יכול לשמש כתחליף לחיטה מלאה כמעט בכל מתכון.