רוטב סויה הוא הרוטב החשוב ביותר במטבח האסייאתי, וכיום ניתן גם למצוא אותו בכל מטבח מערבי. רוטב הסויה ("סויו" במזרח), הוא נוזל תיבול מלוח המיוצר מפולי סויה, מלח, חיטה ומים. את התערובת מניחים לתסיסה למשך ארבעה עד שישה חודשים להשגת הטעם המבוקש, תחת טמפרטורה ולחות מבוקרים. בתקופת האיחסון מתפתחים בסויה יותר מ- 286 רכיבי טעם שונים, המפיקים טעם מלא וייחודי בעל ארומה עדינה. בתהליך זה מקבל הרוטב גוון אדמדם חום-עמוק. רוטב הסויה המשובח נמכר בתוך בקבוקי זכוכית, המאפשרים שמירה על איכות הרוטב לאורך זמן בטמפרטורת החדר. בשוק ישנו מבחר גדול של רטבים סינטטים, העונים לשם רוטב סויה, אך מכילים הרבה מאוד חומרים, צבעי טעם ומאכל, סוכרים, ומונוסודיום גלוטומט. חומרים אלו עוברים תהליך כימי אשר הופך את הרוטב לזול באופן יחסי, מאחר שלהכנתו דרושים ימים ספורים בלבד לעומת שישה חודשי הפקה של רוטב סויה אמיתי.
רוטב סויה ללא גלוטן מופק מפולי סויה איכותיים ולא מהונדסים גנטית, ועובר תהליך התססה טבעי. ניתן להשתמש בו להכנת מגוון מאכלים אסיאתיים ואחרים ללא גלוטן. רוטב הסויה מתאים לבישול, למרקים, כרוטב לסלטים ולמוקפצים, כמרינדה לבשרים ודגים על האש וכמטבל לסושי.
רוטב סויה תמרי – למאכלים סיניים יש מסורת סינית עתיקה ומיוצר בטכנולוגיה מתקדמת. תהליך הכנת רוטב הסויה מתחיל בהתססה של 6 חודשים ואחריהן מוסיפים את שאר המריכים. רוטב סויה תמרי אינו מכיל קמח כמו רוב רטבי הסויה הלא בריאים בשוק ולכן אינו מכיל גלוטן.
מאושר על ידי אבטחת איכות בינלאומית (QAI). מיוצר מ100% פולי סויה אורגניים טבעי מותסס עד 6 חודשים. אנו לא מוסיפים MSG או חומרים משמרים מלאכותיים. התסיסה שונה מרוטב סויה רגיל, ניתן לו טעם ייחודי חופשי מ