Close
(0) פריטים
אין מוצרים בסל הקניות שלך
Filters
העדפות
חיפוש

אורז

מיין לפי
הצג בעמוד

אורז אדום אורגני משקל

13.68 ₪ לק"ג
מחקרים קליניים (על בני אדם) שנערכו על אורז אדום, שהכיל כמויות נכבדות של מונקולין K, מצאו שהוא אכן מוריד את סך הכולסטרול ואת רמות הכולסטרול LDL (הכולסטרול "הרע" שקשור לסיכון מוגבר למחלות לב). אולם חשוב להדגיש שבכל המחקרים הללו השתמשו במוצרים שהכילו כמות גדולה של מונקולין K. בסקירה שנערכה בארצות הברית בשנת 2011 נמצא כי מרבית המוצרים המכילים אורז אדום מכילים כמות מזערית של מונקולין, או אינם מכילים אותו כלל. מסיבה זו, למרות שהמשתתפים במחקרים הצליחו להוריד את רמות הכולסטרול שלהם – יש להניח שלא תוכלו להגיע לתוצאות דומות.

אורז בסמטי לבן אורגני במשקל

12.82 ₪ לק"ג
אורז ארוך, לבן וריחני המכונה “מלך הניחוחות”. האורז הבסמטי נחשב לאורז מיוחד ויוקרתי בשל צורתו, טעמו וניחוחו האגוזי. אופן הבישול שלו שונה וכולל שטיפה והשרייה מוקדמת. אחרי הבישול האורז הבסמטי הופך עדין מאוד וגרגיריו מתארכים פי ארבע. בבישול נשמרים כל הגרעינים בנפרד ואינם דביקים. עשיר בפחמימות מורכבות (מדד גליקמי בינוני), חומצה פולית, מנגן, ברזל. האורז הבסמטי בעל ערך קלורי נמוך, כ- 1 קלוריה לגרם מבושל, מהווה מקור טוב לוויטמין K ולויטמינים מסוג 1B וניאצין (B3) התורמים לבקרת הכולסטרול ולבריאות כלי הדם. כמו כן הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך ולכן מתאים יותר לחולי סוכרת, בהשוואה לדגנים אחרים ולמוצרים המיוצרים מקמח

אורז בשמתי מלא אורגני במשקל

13.68 ₪ לק"ג

אורז עגול מלא אורגני במשקל

13.68 ₪ לק"ג

טייסט אוף אסיה אורז לבן עגול מתאים לסושי 1 ק"ג

12.39 ₪
כל זני האורז בעולם שייכים לשתי משפחות עיקריות: אינדיקה, שגרגריו ארוכים, דקים ופחות דביקים; וג'פוניקה, שגרגירו קצרים, שמנמנים ונוטים להדבק. שתי המשפחות האלו כוללות אלפי תתי-זנים של אורז – שמקורם באזורים שונים ויש להם תכונות נבדלות זה מזה – ולפי כך הם מתאימים למתכונים ולשיטות בישול שונות ומגוונות. האורז המתאים להכנת סושי הוא אורז בעל גרגרים קצרים שעובר בישול; מעורבב עם חומץ, מלח וסוכר בעודו חם; ועובר מיד קירור. התוצאה היא אורז בעל טעם מאוזן שגרגריו הדביקים נצמדים אחד לשני. לצורך הכנת אורז סושי יש להשתמש בזני אורז השייכים למשפחת הג'פוניקה שגרגריהם, דביקים יחסית, מה שימנע מהאורז בסושי להתפורר. באופן מסורתי נהוג להשתמש בזני אורז עם גרגרים קצרים, כמו למשל מינורי – זן שמקורו ביפן ויש לו גרגרים פחוסים וקצרים. ניתן גם להשתמש בזני אורז בעלי גרגרים בינוניים, כמו הקלרוז – זן של אורז שמקורו בקליפורניה והפופולריות שלו בארה"ב חיבבה אותו גם על היפנים. אם מעוניינים לקבל תוצאה מושלמת, חשוב לשים לב גם לרמת הליטוש של האורז. כעקרון, ככל שהאורז מלוטש יותר הוא יהיה איכותי יותר. טמאקי גולד הוא דוגמא לאורז שעבר ליטוש רב והחלק הפנימי של הגרגר שלו לח באופן יחסי, מה שנותן תוצאה איכותית בהכנת אורז לסושי.

סוגת אורז אדום 1 קילו

11.88 ₪

אורז

Filter by:

Clear All
מינימום: 0.00 ₪ מקסימום: 13.00 ₪
₪0 ₪13
banner