קטניה העשירה בסיבים תזונתיים בעלת ערך גליקמי נמוך המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, חלבונים, סידן, מגנזיום, ברזל, חומצה אמינית חיונית, ויטמין A בצורת קארוטין, וויטמינים מקבוצה B ו- C. העדשים הירוקות שומרות על צורתן בבישול ולכן מתאימות בעיקר להכנת תבשילים כגון מג’דרה, קציצות ולסלטים
דגן שמקורו במרכז אמריקה ונחשב לגידול החקלאי הנרחב ביותר בעולם מכיל כמות גבוה של סיביים תזונתיים ופחמימות ולכן נחשב למקור מצויין לאנרגיה, בעל אחוז נמוך של חלבון ודל בשומן, אשלגן, מגנזיום, ברזל וויטמנים מקבוצת B. גרעיני התירס משמשים לבישול ואפייה ולהכנת פופקורן האהוב עלינו.
סוג של דגן ללא גלוטן בעלת ערכים תזונתיים גבוהים, עשירה בסיבים תזונתיים המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ובמינרלים כגון: מנגן, מגנזיום, ברזל, נחושת ובויטמינים מקבוצת B וויטמין E., מכילה חומצות אמינו ונחשבת למקור חלבון איכותי ביותר. הקינואה מהירה להכנה וקלה לעיכול ומתאימה גם לחולי צליאק הקינואה מסייעת לבעיות עיכול ועצירות.